Site ekleme
YazdırHesabınıza, haber siteleri ve mobil siteler de dahil olmak üzere 500'e kadar site ekleyebilirsiniz. Buna ek olarak, sizden, sitenizi doğrulamanızı da isteyeceğiz. Çünkü, ilgili bilgileri size göstermeden ya da araçlarımızı kullanabilmenizi sağlamadan önce, sitenin sahibi olduğunuzu bilmemiz gerekir. Doğrulama işlemi, PageRank'i etkilemediği gibi, sitenizin Google'ın arama sonuçlarındaki performansını da etkilemez. (Ayrıca Blogger blog'larını ve Google Sites kullanılarak oluşturulan siteleri eklemeniz için özel talimatlar da vardır.)
Blogger kullanarak blog oluşturursanız, Web Yöneticisi Araçları'nı doğrudan Blogger kontrol panelinden etkinleştirerek otomatik olarak site ekleyebilir ve siteleri doğrulayabilirsiniz.Bir siteyi eklemek ve doğrulamak için:
- Google Web Yöneticisi Araçları'nda Google Hesabınızla oturum açın.
- Site ekle'yi tıklayın ve eklemek istediğiniz sitenin URL'sini yazın. http://www.example.com/ örneğinde olduğu gibi, URL'nin tamamını yazdığınızdan emin olun.
- Devam'ı tıklayın. Site doğrulama sayfası açılır.
- (İsteğe bağlı) Ad kutusunda siteniz için bir ad girin (örneğin Blog'um).
- İstediğiniz doğrulama yöntemini seçin.
- Meta etiket: Sitenizin ana sayfasına benzersiz bir değere sahip olan bir META etiket eklemenizi isteyeceğiz. Ana sayfanızın HTML'sini düzenlemek yeni dosyalar yüklemekten daha basitse bu en kolay çözümdür. Buna ek olarak, bu çözüm, Google Sites kullanarak oluşturduğunuz siteleri kolayca doğrulamanıza olanak sağlar.
- HTML dosyası: Özel bir ada sahip bir dosya oluşturmanızı ve bu dosyayı web sunucunuz üzerindeki belirli bir dizine yüklemenizi isteyeceğiz. Dosya boş olabilir; Google dosyanın içeriğiyle değil yalnızca konumuyla ilgilenir.
Ne tür siteler ekleyebilirim?
Aşağıda, site olarak ekleyebileceğiniz URL türlerinin listesini görebilirsiniz:
- example.com
- www.example.com
- cubuk.example.com
- foo.cubuk.example.com
- www.example.com/foo
- www.example.com/foo/cubuk
- foo.cubuk.example.com/katalog/elbiseler
Web Yöneticisi Araçları verileri ve raporlama, en iyi site düzeyinde çalışır. Örneğin, www.example.com şeklindeki siteniz, farklı ülkeler için ayrı bölümler içeriyorsa, bu alt sitelerin veya alt klasörlerin her birini ayrı bir site olarak eklemenizi öneririz. Örneğin, İrlanda, Fransa ve İspanya'yı kapsayan özel alt klasörlere sahip bir seyahat siteniz varsa, Web Yöneticisi Araçları hesabınıza aşağıdaki siteleri ekleyebilirsiniz:
- http://www.example.com
- http://www.example.com/fransa
- http://www.example.com/irlanda
- http://www.example.com/ispanya
Hesabınıza bir site eklerken, Web Yöneticisi Araçları, Uygulamalardaki Alan Adlarını Uluslararasılaştırma (IDNA) özelliğini destekler. Web Yöneticisi Araçları'nda hatasız şekilde görüntülenmesi için alan adınızı normalde yazdığınız gibi yazmanız yeterlidir. Örneğin, Site Ekle kutusuna http://üzüm.example.com yazdığınızda "üzüm" kelimesi doğru şekliyle görüntülenecektir. Bu yalnızca ana bilgisayara uygulanır (bu örnekte uzum.example.com şeklindedir). Dolayısıyla, URL yolunuzu oluştururken kaçış karakteri kullanılmasını gerektirmeyen ASCII karakterlerini kullanmanızı öneririz.
0 yorum:
Yorum Gönder